RJEČINA PHOTO TOUR

FOTOIZLET,  PEJZAŽNA  FOTOGRAFIJA

Nedjelja, 14. listopada 2012. vodotok Rječine

Fotoklub Rijeka organizira fotoizlet na kojem mogu sudjelovati svi fotografski autor neovisno jesu li članovi  ili nisu kakve fotografske udruge. Kao priprema za foto izlet  kustosica Muzeja moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke Sabina Salomon održat će predavanje o pejzažnoj fotografiji iz fundusa MMSU, Rijeka

Sudionici foto izleta okupljaju se 14. listopada u 9 sati u prostoru Fotokluba Rijeka, Pod voltun 4 i krećemo laganom šetnjom preko Školjića i Ulicom Franje Račkoga do Banskih vrata  gdje se uključujemo  na šetnicu. Hoda se i snima djelomičnim kanjonom Rječine sve do Matešićeva mlina. Tu se odmaramo, ručamo i vraćamo istim putem.

Rječina je jedna od najvažnijih prirodnih osobitosti našega grada,  a sam kanjon Rječine proglašen je 1985. godine zaštićenim objektom prirode. Označena šetnica dio je projekta „Rijeka – zdravi grad“ i proteže se u cijelosti do samog izvora Rječine.

Dio šetnice koji je naša interesna zona, od Banskih vrata do Matešićevog mlina, spada u lakše pješačke ture i propješači se za 30 do 40 minuta u jednom smjeru, ali s obzirom na vrijeme potrebno za fotografiranje predviđa se ukupno  trajanje od 3 do 4 sata.

Osim prirodnih znamenitosti sadržava i industrijsko – graditeljsku baštinu, ostatke mlinova s pripadajućom infrastrukturom te vodozaštitne objekte, preljeve rijeke i slično.

Hrana i piće

Minimum koji treba imati je manji interventni kalorično bogat obrok tipa energetska pločica, tabla čokolade ili slično te minimalno jedna litra bezalkoholne tekućine (preporuka negazirana voda). Prehrambene navike su individualna stvar i svaki sudionik bi trebao ponijeti količinu hrane i pića adekvatno njegovim potrebama. Gladni i žedni sigurno se neće moći ugodno osjećati na izletu. Alkohol se ne preporučuje.

PREUZMI

PRAVILA FOTOIZLETA RJEČINA PHOTO TOURA

PREUZMI

PRIJAVNICA RJEČINA PHOTO TOURA     Prijavnicu treba poslati na  kontakt@photori.org do petka 12. listopada ili ju donijeti osobno na predavanje u petak.

PLAN FOTOIZLETA   PREUZMI  PLAN FOTOIZLETA A

Komentari su zatvoreni.