PHOTORI 2013. izložbe

 

_______________________________________________________________________

Izložba članova FOTOKLUBA MARIBOR

Otvorenje izložbe je u petak 11. listopada u 19 sati u Narodnoj čitaonici u Rijeci, Korzo 24

Najveći je procvat doživio krajem 60-ih i početkom 70-ih godina prošloga stoljeća, kada je nastao tzv. Mariborski krug koji je u fotografiju unio jednu od najradikalnijih promjena. Značaj te fotografije je da se sve odvijalo u fotografskom aparatu, s kadriranjem motiva već tijekom samog fotografiranja, bez izreza (crop), što se dokazivalo crnim rubom te nešto tamnijim nijansama sive i crne boje. Danas je činjenica da je fotografija Mariborskog kruga najvidljiviji slovenski doprinos suvremenoj fotografskoj umjetnosti.

POGLEDAJ CIJELU IZLOŽBU

______________________________________________________________________

Izložba članova  FOTOKLUBA OSIJEK

 Svake godine organizatori smo i utemeljitelji dvije značajne izložbe fotografije to je danas već XVIII. Izložba fotografije autora Osječko-baranjske županije koja se seli u više gradova naše županije i 7. hrvatska međunarodna izložba digitalne fotografije SALON OSIJEK, koji se održava pod pokroviteljstvom najvećih svjetskih fotografskih asocijacija FIAP, PSA, RPS, UPI, ISF i našeg HFS.

______________________________________________________________________________

DUNAVSKA PRIČA  2013. Izložba članova  FOTOKLUBA VUKOVAR

Fotoklub Vukovar predstavlja se ovom izložbom u Rijeci s jednom karakterističnom višeznačnom pričom iz Vukovara koji leži na rijekama Vuki i Dunavu. I sam grad Vukovar je dio jedne srednjeeuropske priče, s bogatom povijesnom patinom minulih stoljeća, počevši od baroknih kolonada koje ga stavljaju u povijesni kontekst Staroga Vukovara, sa živopisnim detaljima starih fasada i čarobnim pričama, koje polako odnosi sjećanje, kao i potvrda novih istina koje donosi Domovinski rat i život koji dalje teče u nezaboravu vremena.

_____________________________________________________________________________

Otvorenje izložbe je u četvrtak 10. 10. 2013. u 19 sati u Filodrammatici, Rijeka, Korzo 28

 TIJELO,  Tanja Ljubojević

Ovdje je tijelo sveta stvar i u duhu je praideje da tijelo jest stanište duše i svaki njegv dio je zaslužan pažnje.  Ovdje tijelo nije samo i nije na vjetrometini ljudske mašte i pogleda. Ovdje tijelo nije samo, ovdje tijelo tielo otkriva i definira ga kao dimenziju božanske mjere. Prostorom ovih fotografskih slika vlada sinergijska snaga misaonih i  stvarnih tijela.

____________________________________________________________________________

Otvorenje izložbe je u četvrtak 10. 10. 2013. u 19 sati u Filodrammatici, Rijeka, Korzo 28

SAMI,  Nika Petković

Svijet prikazan na fotografijama nije zapravo nikad onakav kakvim ga vidimo. Ono  što vidimo, vidimo  očima fotografa. Ja nisam tražila prenapučene i puste prostore u gluho doba dana ili noći. Oni su se jednostavno preda mnom stvarali, a možda oni uopće  nisu takvi. Možda ih ja takve vidim jer se tako osjećam.

____________________________________________________________________________

 

VOJVODINA NA DLANU

U organizaciji Fotokluba Rijeka izložbom Vojvodina na dlanu otvaramo četvrto izdanje festivala fotografije u Rijeci PHOTORI 2013. Ova izložba ostvarena je u suradnji Fotosaveza Primorsko-goranske županije i Foto kino i video saveza Vojvodine.

Pogledaj cijelu izložbu

_____________________________________________________________________________

Komentari su zatvoreni.