PHOTORI 2015.

RADIONICA OPREMANJA FOTOGRAFIJA ZA IZLAGANJEfac11

Četvrtak, 24. 9. 2015. Galerija Principij

Više ima ovdje


Petak, 25. rujna u 19 sati otvorenje izložbi u Državnom arhivu Rijeka, Park Nikole Hosta 2:fac11

POZIVNICA ZA ŽUPANIJSKE IZLOŽBWE 25. 9. 2015. 1

Izložbu Jedra Kvarnera pogledaj ovdje

Izložbe su nastale u organizaciji Fotosaveza Primorsko-goranske županije.


S - 22

SUBOTA, 26. RUJNA, CIJELI DAN fac11

Galerija Principij i prostor Arheološkog parka

 

Ovdje preuzmi PRIJAVNICU za Fotopromenadu i Foto ex tempore

FOTOPROMENADA

Fotopromenada je jednodnevna izložba fotografija koju organiziramo na Arheološkog parka ispred naše galerije. Sudjelovati mogu svi – nema ograničenja. Autori trebaju prirediti radove za izlaganje: fotografije mogu biti uokvirene na klasičan način ili na kapafiksu, a ako su printane na platnu, dovoljno je da su na podokviru na koji se inače platno razapinje. Ne mogu se izlagati fotografije koje su samo isprintane – papirnate fotografije.
Autori se po dolasku na Fotopromenadu moraju registrirati na prijemnom pultu na Arheološkom parku. Ovo je mogućnost za izlagače da njihov rad vide i šetači koji inače ne svraćaju u galerije, a moći će i prodati fotografije ako bude zainteresiranih kupaca i volje autora da prodaju svoj rad. /Moguće poslovne aktivnosti odvijaju se mimo bilo kakve odgovornosti organizatora./
Svaki autor može izložiti najviše šest fotografija.
Izložba je natjecateljskog karaktera i prijavljeni radovi ulaze u konkurenciju za isticanje najboljih. Organizator dodjeljuje printano priznanje za prvo, drugo i treće mjesto

Mapa Rijeke Dok27-1 OBILJEŽEN ARHEOLOŠKI I GALERIJA ANa mapi je plavom bojom označena naša Galerija Principij, a crvenom bojom Arheološki park, mjesto izlaganja sudionika Fotopromenade

FOTO EX TEMPORE
Na Foto ex temporeu mogu sudjelovati svi – nema ograničenja. Autori se moraju prijaviti putem prijavnice za sudjelovanje i mogu početi fotografirati tek nakon registracije u subotu, 26. rujna na prijemnom pultu na Arheološkom parku. Rergistrirat će se moći već od 8 sati. Tema snimanja je Rijeka i Riječani. Svaki sudionik može prijaviti šest /6/ fotografija. Sudionici Foto ex temporea trebaju predati fotografije organizatoru najkasnije do 15 sati. Fotografije se predaju organizatoru u digitalnom obliku i datoteke trebaju biti potpisane rednim brojem imenom i prezimenom te nazivom fotografije, evo ovako: 1_Marko Marković_Brodovi u luci. Prostor snimanja je cijeli grad. Autori imaju potpunu slobodu da snimljene fotografije obrađuju u programima za obradu fotografija do mjere koja ne narušava osnovnu ideju snimljene scene. Dakle, autori mogu sa sobom ponijeti i prijenosno računalo. Organizator će prirediti projekciju najboljih fotografija odabranih od žirija i nagraditi tri najbolja autora. Projekcija i proglašenje pobjednika Foto ex temporea biti će iza 18 sati na Arheološkom parku.

Ovdje preuzmi PRIJAVNICU za Fotopromenadu i Foto ex tempore


IZLOŽBA FOTOGRAFIJA VLADKA LOZIĆAfac11

Otvorenje izložbe je u 12 sati

Vladko Lozić i Vera Jurić u Galeriji Principij

Vladko Lozić i Vera Jurić u Galeriji Principij

Vladko Lozić, diplomirani inženjer elektrotehnike i magistar tehničkih znanosti, rođen je 1933. godine u Bosanskoj Gradiški, Bosna i Hercegovina.
Član je Frotokluba Zagreb od 1952.
Kao član Fotokluba Zagreb aktivno izlaže svoje radove od godine 1957. pa do konca 80-ih godina prošlog stoljeća. U tom razdoblju izlagao je na oko 350 izložbi fotografije, kako u zemlji tako i u inozemstvu, od čega na više od 70 međunarodnih. Za svoju izložbenu djelatnost osvojio je preko 60 raznih nagrada i priznanja (pohvale, plakete, diplome i sl.) U vremenu od godine 1963. do danas je održao 51 samostalnu izložbu fotografije u zemlji i inozemstvu (Bosna i Hercegovina, Austrija, Italija, Mađarska, Rumunjska, Slovenija, Srbija).
Za dostignuća na polju umjetničke fotografije Fotosavez Jugoslavije dodjeljuje mu 1974. godine počasno zvanje kandidata majstora fotografije (KMFFSJ). a godine 1977. počasno zvanje majstora fotografije (MFFSJ). To je zvanje kasnije nostrificirao Hrvatski fotosavez i dodjelio mu zvanje majstora fotografije (MFHFS)
Nositelj je počasnog zvanja artist FIAF (AFIAP) koje mu 1975. godine je dodijelila Međunarodna federacija za fotografsku umjetnost (FIAP).

1957_sa_svojim_brigama

Sa svojim brigama, 1957. godina


fac11

16 sati promocija knjige „Istanbul“ Stanka Abadžića, Galerija Principij

Istanbul

Odnos čovjeka i grada, klasična tema umjetničke fotografije, i ovaj je put u središtu Abadžićeva interesa, manifestirajući se kroz tri jasno artikulirana interesna žarišta. Prvo i najvažnije jest sučeljavanje stvarnosti grada i intimnog realiteta pojedinca. Paradigmatska fotografija istanbulskog ciklusa, u tom smislu, jest ona na kojoj vidimo leđima nam okrenuta čovjeka što sam sjedi za stolom neke birtije. Prepušten mislima i melankoliji trenutka, njegov pogled usmjeren je prema nečem izvanjskom što sami ne vidimo, on gleda u ono nešto što je izvan stvarnosti same fotografije, gleda ravno u svoju sanjariju. Iznad njega, na zidu, slika cvijeća i fotografija nekog moćnika što drsko zuri u nas, kao da nas poziva na dvoboj. Dvije paralelne prisutnosti dinamički se sučeljavaju u prostoru fotografije – intimna sadašnjost nepoznatog čovjeka i teatarska izazovnost povijesne ličnosti. Te dvije nerazdvojne, a opet nespojive, razine iskustva česta su Abadžićeva tema. Grad je prostor odvojen od stvarnosti pojedinca, groblje povijesti bezimenih i poprište budućnosti svih onih koje nikada nećemo upoznati. A opet u njemu se svakodnevno događaju i naši mali dramoleti koji ne čine ni prošlost ni budućnost grada u kojem živimo, osim ako koji od naših nezaustavljivo prolaznih trenutaka, vječnim ne načini oko fotoaparata. Te male titraje Abadžić prikazuje razotkrivajući simetrije između povijesti, koja je najopipljiviji sloj gradskog prostora, te trenutne stvarnosti onih koji se njime kreću.

Višnja Vukašinović

Knjiga će se moći kupiti po povoljnoj cijeni


17 sati predavanje Tržište fotografija u svijetu i kod nas, Galerija Principijfac11

BBPredavanje će održati gospođa Helena Srakočić, ugledna galeristica sa svjetskim iskustvom. Uz Dorothy Bohm, poznatu autoricu/fotografa, suosnivač je Focus galerije u Bloomsburyu, u Londonu u neposrednoj blizini British muzeja. Kasnije se galerija seli u Percy Street, u sam centar Londona. Inauguralna izlozba, The Young Meteors: British Photojournalism 1957.-1965., ubrzo je proslavila galeriju kao mjesto gdje se izlaže vrhunska fotografija. Među britanskim i medunarodnim fotografima koje smo izlagali nalaze se Ian Berry, Erwin Blumenfeld, Dorothy Bohm, Bill Brandt, David Buckland, Franco Fontana, Kenro Izu, Georg Gerster, Fay Godwin, Luis Gonzalez Palma, Sam Haskins, David Hurn, Marketa Luskacova, Gered Mankowitz, Tony Ray-Jones, George Rodger, Madam Yevonde i mnogi drugi. Značajna izložba za galeriju je ‘Collecting Photography’ s originalnim printovima Williama Henrya Foxa Talbota, (original iz 1839.) do Martina Parra (originalni C-print iz 2002.) – izložba je organizirana kao mali muzejski show povijesti fotografije i bila je prodajna, a cijene radova su se kretale od £300 do £50,000.

 


FOTOBUVLJAKfac11

SUBOTA, 26. 9. 2015.  CIJELI DAN

FOTOBUVLJAK 20151

MUZEJ FOTOGRAFSKE OPREME I PRIBORA

BIBLIOTEKA KNJIGA, FOTOGRAFSKIH ČASOPISA I KATALOGA

Fotoklub Rijeka niz godina organizira fotobuvljak. Građani su nam do sada donirali dosta fotografske opreme i pribora i od toga smo zasnovali jezgru naše muzejske zbirke. Zbirci smo pridružili i biblioteku fotografske literature i časopisa, opet zahvaljujući našim sugrađanima.
I ove godine pozivamo sve Riječane da višak fotografske opreme i literature daruju Fotoklubu Rijeka kako bismo još više obogatili našu zbirku. Svi darovani predmeti upisuju se u našu Knjigu donacija, obrađuju i izlažu.


SUBOTU ZAVRŠAVAMO S PROGLAŠENJEM POBJEDNIKA:

U 18 SATI PROGLAŠENJE POBJEDNIKA FOTOPROMENADE 

U 18.30  SATI PROJEKCIJA FOTOGRAFIJA NASTALIH NA  EX TEMPOREU I PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

S - 22


Utorak, 29. rujna u 19 sati, Galerija Principij fac11

problemska diskusija:

Fotografija danas, aktualne stvaralačke i izlagačko-organizacijske fotografske platforme

Svi ste pozvani Ja i Warhol Ana razgovor o fotografiji danas. Što je realitet a što naše mišljenje i koliko ono jest dio tog realiteta. Koja estetika korespondira s ovim vremenom tj. koje su to fotografske slike koje proizilaze iz senzibiliteta ovog društva ovakvog kakvo ono jest. Kako vrednovati ovu poplavu povijesno-estetskih citata u fotografskom radu, smijemo li uopće takav rad dovesti u prostor vrednovanja ili on pripada društvenoj kategoriji koju zovemo demokracija pa po toj analogiji svatko ima slobodu stvaranja i slobodu javnosti svoga rada.  Dođite na razgovor i sami otvorite svojim stavovima i pitanjima razgovor. Čekamo vas…


Nedjelja, 11. listopada

RJEČINA FOTO TOURfac11

Jagor_Skorup,_Rjecina_listopad_2014-8

Jagor Skorup, Rječina listopad, 2014.

FOTOIZLET,

PEJZAŽNA FOTOGRAFIJA

VODOTOK RJEČINE

Fotoklub Rijeka organizira 5. Rječina photo tour /fotoizlet/ na kojem mogu sudjelovati svi fotografski autor neovisno jesu li članovi ili nisu kakve fotografske udruge.
Rječina je jedna od najvažnijih prirodnih osobitosti našega grada, a sam kanjon Rječine proglašen je 1985. godine zaštićenim objektom prirode. Označena šetnica dio je projekta „Rijeka – zdravi grad“ i proteže se u cijelosti do samog izvora Rječine.
Fotoizlet je predviđen za nedjelju, 11. listopada 2015. Nastavljamo s fotografskim osvajanjem Rječine i okolnog ambijenta. Detaljan plan izleta objavit ćemo naknadno.

Ovdje pruzmi PRIJAVNICU


 

Komentari su zatvoreni.