VOLIM SVOJU ŽUPANIJU

Izložba nagrađenih fotografija fotonatječaja „Volim svoju županiju“

Fotonatječaj „Volim svoju županiju“ pokrenut je s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija te poticanja snažnijeg regionalnog identiteta. U malo više od dva mjeseca trajanja fotonatječaja korisnici su predali više od 650 fotografija, a ostvareno je i više od 1000 lajkova i dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama.

Hrvatska zajednica županija  na taj je način željela potaknuti mlade umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. Nagrade su dodijeljene u tri kategorije: najbolja fotografija prema broju dijeljenja, najbolja fotografija prema broju lajkova te najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija.

Prvu nagradu prema izboru stručnog žirija osvojila je fotografija Velimira Mirta koja prikazuje panoramu Zagrebačke županije, a drugonagrađena fotografija Damira Basare vodi nas u unutrašnjost špilje. Motivi Porcijunkulova fotografa Stjepana Hranilovića odnijeli su treće mjesto, a četvrto mjesto osvojila je simpatična fotografija Tee Kiđemet. Branka Mašić osvojila je peto mjesto svojom fotografijom krajolika Krapinsko-zagorske županije. U kategoriji najbolje fotografije prema broju dijeljenja nagradu je osvojio Kristian Kiseljak, a Tanja Košić nagradu je osvojila u kategoriji najbolje fotografije prema broju lajkova.

Članove žirija činili su profesionalna fotografkinja G.I.Tepeš, voditeljica Kabineta župana-Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije Ermina Duraj te pomoćnik pročelnice za protokol i odnose s javnošću Virovitičko-podravske županije Ivan Šemper.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk te zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić dodijelili su prigodne nagrade na dodjeli održanoj 15. lipnja 2016. u Staroj gradskoj vijećnici Grada Zagreba. Izložba nagrađenih fotografija obići će i druge hrvatske županije.

Izložbe se održavaju u Zadarskoj županiji, Karlovačkoj županiji u sklopu Foto dana mladih, Primorsko-goranskoj županiji, Krapinsko-zagorskoj županiji te Virovitičko-podravskoj županiji.

Više o fotonatječaju možete saznati na internetskim stranicama Hrvatske zajednice županija www.hrvzz.hr i na Facebook stranici Hrvatske zajednice županija – https://www.facebook.com/HrvatskaZajednicaZupanija, gdje možete pronaći galerije nagrađenih fotografija.

O Hrvatskoj zajednici županija – www.hrvzz.hr

Hrvatska zajednica županija broji 20 županija i njihovih župana te Grad Zagreb koji zajednički, bez obzira na političku pripadnost, aktivno rade na promicanju ustroja regionalne samouprave te na poticanju i potpori ravnomjernog gospodarskog i društvenog razvitka svih županija. Kroz Hrvatsku zajednicu županija članovi komuniciraju prema upravnim tijelima, izvršnoj vlasti i javnosti, s ciljem funkcionalne i fiskalne decentralizacije Republike Hrvatske. Predsjednik Hrvatske zajednice županija je župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk (HDZ), a potpredsjednik župan Istarske županije Valter Flego (IDS).

Zajednica se priključila obnovi vukovarskog vodotornja, dodjeli nagrada najuspješnijim učenicima – Oskar znanja, kao i izboru najboljeg hrvatskog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG).

Komentari su zatvoreni.