ŽIVOT JE LIJEP

Fotografski natječaj za mlade autore do 25 godina starosti

 

 

 

 

ŽIVOT JE LIJEP

Optimizam sadržan u izrečenom život je lijep  želimo interpretirati  fotografskom slikom. Pojedinac je danas dezorijentiran i obeshrabren  zbog  ekonomske situacije i sve većeg pritiska korporativnog kapitala. Takvog „ obeznađenog“ pojedinca vrbuju sadržaji plasirani kroz medije koji nude iluziju života. Ovakva situacija stvara depresivna  stanja društva. Mi želimo pozitivno i afirmativno razmišljati i djelovati. Želimo fotografskom slikom kao moćnim medijem slati poruku  ŽIVOT JE LIJEP! 

Može li se fotografskom slikom afirmativno i pozitivistički misliti? Može li se fotografskom slikom „hvatati“  stvarnost  na način da interpretira činjenicu da život doista jest lijep? Mogu li se pronaći vizualne senzacije koje će slati poruku ili emanirati duh pozitivizma na razini osjećanja i spoznaje ŽIVOT JE LIJEP?  Može i mogu…

Dakle, mladi autori do dvadeset pet godina starosti trebaju putem pojedinačne fotografije ili nizom fotografija / fotografska kolekcija, od šest fotografija / interpretirati ovu temu.

Jedan od ciljeva ovog projekta je pravilan metodički tretman i pristup fotografskom stvaralaštvu kao bilo kom drugom likovnom području. Nemamo namjeru podržavati „puko škljocanje“, već želimo odabirom radova i konceptom izložbe poslati jasnu poruku mladim stvaraocima da nam je fotografija kao stvaralačka činjenica i masovni medij iznad svega. Nismo žrtve tako sveprisutnog formalizma i populizma koji ističe masovnost sudjelovanja i vrijednost oprema s kojom se snima, odnosno   svega onog što je u osnovi i nebitno.  To znači da  autori mogu snimati  s bilo čim – analognim aparatom, camerom obscurom, najnovijim digitalnim aparatom, bilo kakvim mobitelom… Cilj je napraviti fotografsku sliku ili niz fotografskih slika koje će na najbolji način interpretirati temu. Hoćemo fotografiju koja svjedoči, koja kroz duh mladog čovjeka odjekuje s onim   ŽIVOT JE LIJEP!

Najboljem mladom autoru organiziramo samostalnu izložbu u Galeriji Principij u Rijeci.

Želimo Vam sretno i uspješno sudjelovanje!

ŽIVOT_JE_LIJEP-PRAVILA_NATJEČAJA                  

ŽIVOT JE LIJEP-PRIJAVNICA


Komentari su zatvoreni.